Kuřecí placičky na X způsobů

Na internetu jsem viděla nespočet receptů na kuřecí placičky nebo chcete-li řízečky, tak jsem se rozhodla, že vyzkouším svou variantu.

Mám ráda recepty, které můžete obměňovat a dělat je na x způsobů podle toho, jaké ingredience máte zrovna k dispozici. Toto je jeden z nich.

Obecně o ingrediencích

Základem pro placičky je kuřecí maso. Použít můžete mleté, kuřecí prsa, stehenní řízky, nebo i krůtí maso.

Další ingrediencí je zelenina. Zatím jsem zkoušela přidávat cuketu nebo lilek. Na podzim bych se nebála použít i dýni. Super varianta by mohla být i s květákem nebo brokolicí. Záleží, co máte v lednici a také na co máte chuť.

Bylinky jsou také důležitou součástí. Nejlepší jsou čerstvé. Tady se kreativitě meze nekladou. Použijte cokoli podle vaší chuti. Využít můžete: oregano, libeček, rozmarýn, majoránku, „maggi“, saturejku, pažitku a další. Vždy záleží, co máte k dispozici.

Pro mou variantu potřebujeme (pro 2-3 porce):

  • 250 g mletého kuřecího masa
  • Lilek, 3 kolečka nakrájená na kostičky
  • Čerstvé bylinky – petrželka, trocha libečku, majoránka
  • Sůl, pepř
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 vejce
  • na dozdobení a dochucení tvrdý sýr

Všechny ingredience jsem dala do mixéru a rozmixovala na kaši. Pomocí lžíce jsem dala na rozpálenou pánev a smažila do zezlátnutí. Nakonec jsem přidala čtverečky sýru a výsledek je na světě.

Na závěr

Recept je velmi jednoduchý, spolu s uvařením brambor mi zabral asi 30 minut.

Jako přílohu neváhejte použít klasické vařené brambory, bramborovou kaši nebo i letní salátek.

Jakou variantu jste zkoušeli udělat vy? Jaká kombinace surovin u vás nejvíce zabodovala?


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.