Lotusový cheesecake

Kdo by neznal Lotus sušenky – Lotusový cheesecake. Ale což takhle uvařit si nepečený Lotusový dort?

Tento recept obletěl internet a vlastně na něm není nic těžkého. Já jsem tentokrát zkoušela „dietnější“ variantu bez využití másla.

Dělala jsem do formy o průměru 26 cm, výška dortu je asi 3 cm (není tedy moc vysoký).

Potřebujeme:

  • Lotusová pomazánka
  • 1 balení Lotus sušenek
  • 1 polotučný tvaroh
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 šlehačka na šlehání

Postup:

  1. Na dno formy nadrtíme Lotus sušenky. Z celého balíčku asi 5 sušenek nechte na závěrečné dozdobení.
  2. Ve vodní lázni si rozehřejeme Lotus pomazánku.
  3. Mezitím si vyšleháme si šlehačku. Poté do ní vmícháme zakysanou smetanu a tvaroh.
  4. Zamíchanou směs dochutíme tekutou Lotus pomazánkou dle vlastní chuti. Ale dávejte spíše méně. Já dala cca 1 lžíci.
  5. Směs opatrně rozprostřete na sušenky. Opatrně myslím vážně. Sušenky jsou jen nadrcené nedrží spolu tvar. V ostatních receptech sušenky smíchají s máslem a do formy je natlačí, takže drží tvar. Já chtěla zkusit variantu bez másla.
  6. Nakonec na rozprostřenou směs nalijeme lotus pomazánku a pokryjeme jí celý dort a dozdobíme zbylými sušenkami.
  7. Nechte odležet minimálně přes noc. A výsledek je na světě.

Musím říci, že sušenkový korpus fungoval dobře i bez másla a vznikla tak méně kalorická varianta. Je potřeba pracovat opatrně, jelikož nedrží tvar.

Dort je velká rychlovka a všem moc chutnal. Do krému můžete použít cokoli, co máte doma. Klidně některou z položek můžete vynechat a přidat místo ní jinou.

Už jste někdy tento cheesecake zkoušeli?


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.