Pečená buchta s jogurtovo-ovocným překvapením

Nahromadily se mi doma jablka a hrušky, a tak jsem vyzkoušela udělat recept na pečenou bábovku s jogurtem a ovocem.

Recept jsem zkoušela jednou a hned se povedl. Je to mix různých receptů, které mě zaujaly, ale udělala jsem to podle sebe, a hlavně podle toho, co jsem měla doma za suroviny.

Buchta se peče jako celek, ale dělá se z dvou těst/vrstev.

Potřebujeme:

Tmavé těsto

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 80 g cukru
  • 1 vejce
  • 50 g oleje
  • Asi 100 ml mléka (přidávala jsem na konec, tak aby byla konzistence jako kaše, ale lepivá)

Světlé těsto

  • 250 g jogurtu
  • 250 g rozmixovaného ovoce (já použila hrušky)
  • ½ vanilkového pudinku
  • 1 vejce
  • 4 lžíce cukru (můžete přidat i více, záleží, jak moc máte sladké/kyselé ovoce)
  • 4 lžíce mouky

Postup:

  1. Nejdříve smícháme zvlášť tmavé ingredience. Těsto by se mělo táhnout, být lepivé, ne tekuté. Poté dáme těsto na pekáč. Mělo by být vysoké 2-3 cm.
  2. Smícháme světlé ingredience, těsto bude tekuté, řidší. Směs nalijeme na pekáč na tmavé těsto.
  3. Máme tedy na pekáči nalité dvě vrstvy těsta.
  4. Pečeme asi 60 minut. 20 minut jsem pekla na 200 °C a poté jsem stáhla teplotu na 170 °C. Zda je buchta hotová poznáte podle špejle. Když ji píchnete do středu buchty, nesmí těsto lepit.

Buchta sklidila úspěch a hned jsme ji snědli. Je to docela rychlovka a využijete na ni sezónní ovoce. Nebála bych se použít, jablka, hrušky, dýni, možná i švestky (těch ale menší množství, jsou dost vodnaté). Klidně použijte i cuketu. Nebojte se experimentovat.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.