Banánový chlebíček – buchta pro každou návštěvu

Máte doma přezrálé banány a mléčných koktejlů už máte plné zuby? Pojďte si upéct výborný banánový chlebíček.

Receptů na banánový chlebíček jsem zkoušela již nespočet, ale vždy se mi něco nepovedlo, nebo byl chlebík až moc banánový. Asi nemusím říkat, že někomu chlebíček nechutná a nevoní právě kvůli specifické vůni „shnilých“ banánů.

Ingredience

  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • ¼ čajové lžičky soli
  • 225 g polohrubé mouky (může být i špaldová)
  • 100 g cukru (může být i méně, pokud jsou banány hodně přezrálé)
  • hrst nasekaných/namletých ořechů (vlašských, kešu,…), nastrouhaná čokoláda
  • 1 vejce
  • 100 g oleje
  • 3 zralé banány
  • 2 polévkové lžíce mléka
  • Trochu citronové šťávy
  • Vanilka na dochucení

Postup

  1. Rozmixujeme banán (ovoce) s mlékem a citronovou šťávou.
  2. Do mísy si připravíme mouku, sodu, sůl, cukr, ořechy, vanilku. Lehce promícháme.
  3. Poté do mísy přidáme vejce, olej a rozmixovaný banán a vše pořádně smícháme. Mělo by vzniknout tekutější těsto.
  4. Dáme do formy na chlebíček a pečeme na 170 °C asi 60 minut. Že je chlebíček hotový poznáme, že nelepí na špejli.

Recept je jednoduchý a nejvíce se mi osvědčilo banán rozmixovat zcela dohladka. V mnoha receptech je napsáno, že stačí rozmačkat vidličkou. Záleží na každém.

Tip na závěr

Pokud máte banány jen 2, můžete přidat rozmixované jablko, hrušku nebo cokoli. Zkoušela jsem i s broskvemi a ve výsledku to nebylo téměř poznat.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.