Už mi dávno není dvacet , ale ráda bych se zamilovala

Láska kvete v každém věku, jak se říká. Akorát čím jsme starší, tím větší problém nám dělá samotné seznamování. Ve dvaceti se stačilo na někoho usmát, zeptat se kolik je hodin a byla ruka v rukávě. Později ke slovu přichází ostych, strach z neznámého a pochybnosti o nás samých. Budu se ještě někomu líbit, říkáme si a zbytečně shazujeme své vlastní sebevědomí. Dnešní doba ale naštěstí seznamování přeje a tak se nabízí spousta možností.

Všemocný internet

Internetové seznamky se postupně stávají místem, kam lidé za láskou míří nejčastěji. Podle statistik se u nás každý třetí pár potká právě tam. Možná si říkáte, že to je tak akorát pro náctileté, ale opak je pravdou. Existují seznamky, které se specializují i na vyzrálejší ročníky.

Například eDarling se zaměřuje na klienty 30+, od kterých se očekává, že budou brát vztahy již patřičně vážně. I proto si právě na této seznamce zaplatíte a nebývá to zrovna málo. Ostatní seznamky, například štěstí.cz, nepožaduje krom registračního poplatku žádné jiné platby a nabízí veškeré věkové kategorie, které vás napadnou. Existuje i portál určený pro seznamování seniorů, to je Elpida.cz, kde lze najít přítele, kamarádku na dopisování, ale třeba i náhradní babičku či vnoučka. V každém věku každopádně platí, že opatrnosti není nikdy dost!

Pokud si netykáte s počítačem

Virtuální svět je pro vás španělská vesnice a nedůvěřujete mu? Ani tak nemusíte zůstat sama. Ideálním místem, kde potkat toho pravého, vždycky byly a budou lázně. Mnoho lidí se tam vypraví bez doprovodu, a protože se zde většinou pořádají různé taneční akce, čaje a podobné události, je snadné s někým zapříst hovor.

Ale pozor, ne nadarmo se o někom říká, že je švihák lázeňský. Pšenka tu totiž kvete takovým, kteří si chtějí užít, zatímco doma na ně čeká manželka. Alternativou k lázním mohou být cestovky pro nezadané, které pořádají zájezdy k moři, ale i horské výšlapy (např. www.primaparta.cz, CK Aktivní nezadaní, Singletour).

Do divadla, na kurz vaření nebo tanec

O tom, že možností je nepřeberné množství, svědčí i fakt, že mnoho divadel pořádá divadelní představení pro nezadané (např. pražské divadlo Rokoko). Na výběr ale máte i kurzy vaření, fotografie či tance (www.akcepronezadane.cz). S dotyčnými, které tu potkáte, vás bude pojit alespoň jeden společný zájem. A hned je o čem si povídat!

dating

Seznamka pro odvážné!

Máte odvahu jít s kůží na trh? Pak můžete vyzkoušet tzv. speed dating neboli rychlé rande. V principu jde o to, že se setká skupinka žen a mužů v nějaké restauraci či kavárně. Ženy si sednou a muži korzují. Každý má své číslo či přezdívku a na konci setkání se vyplňuje dotazník, kde uvedete, kdo vám padl do oka. Pokud nastane shoda, pořadatelé předají kontakty. Většina firem pořádající tyto akce navíc garantuje další rande zdarma, pokud se vám nepodaří někoho potkat. I zde se pracuje s různými věkovými kategoriemi a nabízí se i možnost seznámit se se starším případně mladším protějškem, než jste vy sama.

Kamarádky dohazovačky

A pokud se bojíte, že na výše zmíněné praktiky nemáte odvahu, existuje ještě jedna možnost. Léty prověřená! Nechte si partnera „dohodit“ od známých či kamarádů. Jistě znají někoho, kdo by se k vám hodil. A alespoň o tomto adeptovi na lásku budete mít informace z první ruky.

Autorkou článku je Markéta Veselá. Foto: Pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.