Návod na rychlé bezmasé jídlo hotové za 10 minut.
Je tady další recept, který je velmi rychlý a zároveň chutný.
Potřebujeme:
- 200 g rajčatového pyré/pasírovaná rajčata
- 500 g špeclí
- Sušená rajčata naložená v oleji
- Cibule nakrájená na jemno
- 3 stroužky česneku
- ½ kelímku zakysané smetany, cca 2 lžíce
- Koření: Sůl, pepř, česnek
Příprava surovin:
Špecle: Můžete použít i gnocchi. Já zvolila koupené špecle v Lidlu. Rozkrájela jsem je na polovinu, aby byly menší. Připravte je podle návodu.
Sušená rajčata v oleji: Já měla rajčata domácí. Sušené v sušičce a naložené v olivovém oleji. Dala jsem jich dle své chuti, cca 200 g. Olej ze skleničky jsem využila na smažení cibulky.
Dále nakrájíme cibuli, sušená rajčata, případně i špecle. Česnek nastrouháme/rozdrtíme.
Postup:
- Na rozpáleném oleji necháme sklovatět cibuli, poté přidáme nakrájená sušená rajčata a orestujeme. Dohromady asi 3 minuty.
- Do vzniklé směsi přidáme hotové špecle a orestujeme 3 minuty.
- Nakonec přidáme vše ostatní – zakysanou smetanu, rajčatové pyré, česnek a koření. Necháme probublat a jídlo je hotové.
TIP!
Na talíři můžete dochutit sýrem. My zkusili nivu a parmazán a bylo to s nimi moc dobré.