5 domácích pleťových masek, které rozzáří vaši tvář

Pryč s chemií. To nejlepší je jednoduché, přírodní a snadné. Abyste si dneska večer mohla dopřát pleťovou masku nebo perliny, nemusíte nikam chodit. Stačí vám vajíčko, citron, káva, kurkuma, med, skořice nebo okurka. Je to báječné!

Pleťová maska proti akné

Zbaví vás pupínku, stáhne póry a vyčistí pleť. Vezměte jedno vajíčko, klepněte ho do misky, přidejte šťávu z citronu a kurkumu. Promíchejte. Naneste na obličej, vydržte relaxovat asi 20 minut, pak smyjte vlažnou vodou.

vejce

 

Rozzáříte svoji pleť

Vajíčko budete potřebovat i v případě další pleťové domácí masky. Smíchejte ho s medem. Naneste na obličej a smyjte asi po 20 minutách vlažnou vodou. Pleť bude vláčná, jemná a krásná.

ořech

Na pleť platí kokos a skořice

Do téhle pleťovém masky se budete chtít zakousnout. Smíchejte med, skořici a strouhaný kokos. Naneste na pleť. Maska poslouží i jako peeling (díky kokosu). Pleť zanechá vláčnou a oživí ji.

skořice

Okurková maska

Unavenou pleť spolehlivě probudí okurková maska. A navíc je léto. Salátových okurek je všude dost. Nakrájejte je na kolečka a obložte jimi pleť. Nebo nastrouhejte, smíchejte s jedlou sodou a masku nechte působit zhruba 20 minut.

okurka

Revitalizační kávová maska

Tahle maska je výtečná a působí i jako peeling. Smíchejte olivový olej s mletou kávou. Aplikujte na pleť. Ve sprše můžete použít i jako tělový peeling. Omyjte vlažnou vodou a pleť ošetřete denním krémem.

káva

A jaká je vaše oblíbená domácí pleťová maska? Jak často ji používáte?

Foto: Pixabay.com


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.