Víte, co uvařit z patizonu? Pojďte se podívat na další z mých tipů.
Stalo se mi, že byl v nějaké super akci, tak jsem ho koupila, a pak jsem teprve musela vymyslet, co s ním. Byla to výzva, a nakonec jsem vsadila na klasiku a to placky. Znáte ty bramborové? Tak tyto jsou úplně stejné, akorát místo brambor jsem dala patizon.
Potřebujete:
– patizon
– 1 vejce
– 1 hrnek polohrubé mouky
– sůl a olej na smažení
Postup:
1. Rozpůlíme patizon a vydlabeme z něj prostřední semínká. Dáme péct do trouby ba 180 °C, asi 40 minut, dokud není dužina měkká.
2. Po upečení vydlabeme vnitřek a rozmixujeme (rozmačkame).
3. Rozmačkanou směs smícháme s hrnkem polohrubé mouky a vejcem a dochutíme solí dle chuti. Pokud by bylo moc mokré a lepivé, přidejte mouku.
4. Z těsta vytvoříme placky, které smažíme na pánvi na oleji.
Tipy na závěr
Pro lepší práci s těstem si namáčejte ruce ve vodě příp. v oleji. Hodně to pomůže.
Placky navíc válím pomocí hrnku, abych nemusela vyndávat váleček.