Kdo by neznal holandský řízek. Když jsme na něj doma dostali chuť, tak jsme pracovali s tím, co bylo a trochu experimentovali.
Pravý holandský řízek je smíchán z vepřového a hovězího masa a eidamu. Dá se říci, že jsem vyzkoušela fit variantu a pečení v troubě.
Potřebujete:
- 600 g kuřecího masa
- 200 g mozzarelly (já použila půlku válečku určené na pizzu)
- Sůl
- Pepř
- 1 Vejce
- Na obalení: 1 vejce a strouhanka
- Olej na potření
Postup:
- Připravíme si plech na pečící papír nebo silikonovou podložku. Lehce potřeme stolním olejem.
- Všechny suroviny smícháme v míse a tvarujeme „karbanátky“ požadované velikosti.
- Každý kus rovnou obalíme vejcem a strouhankou a pokládáme na připravený plech.
- Nakonec ještě trochu pokapeme/postříkáme olejem. Mám olej ve spreji a s ním je to jednodušší.
- Pečeme v troubě na 180 °C asi 45 minut dozlatova. Během pečení řízky i otočit
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší. Pokud by holandské řízky byly příliš suché, tak doporučuji dochutit nějakou domácí omáčkou typu tatarská omáčka.