Holandský řízek trochu jinak

Kdo by neznal holandský řízek. Když jsme na něj doma dostali chuť, tak jsme pracovali s tím, co bylo a trochu experimentovali.

Pravý holandský řízek je smíchán z vepřového a hovězího masa a eidamu. Dá se říci, že jsem vyzkoušela fit variantu a pečení v troubě.

Potřebujete:

  • 600 g kuřecího masa
  • 200 g mozzarelly (já použila půlku válečku určené na pizzu)
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 Vejce
  • Na obalení: 1 vejce a strouhanka
  • Olej na potření

Postup:

  1. Připravíme si plech na pečící papír nebo silikonovou podložku. Lehce potřeme stolním olejem.
  2. Všechny suroviny smícháme v míse a tvarujeme „karbanátky“ požadované velikosti.
  3. Každý kus rovnou obalíme vejcem a strouhankou a pokládáme na připravený plech.
  4. Nakonec ještě trochu pokapeme/postříkáme olejem. Mám olej ve spreji a s ním je to jednodušší.
  5. Pečeme v troubě na 180 °C asi 45 minut dozlatova. Během pečení řízky i otočit

Podáváme nejlépe s bramborovou kaší. Pokud by holandské řízky byly příliš suché, tak doporučuji dochutit nějakou domácí omáčkou typu tatarská omáčka.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.